Enorme gebruiksvriendelijkheid en support alle grote web browsers, op elke PC werken met uw software Maat-Ontwerp richt zich op het ondersteunen van onze klanten met snelle & vakkundige hulp. Voor iedereen beschikbaar. Onlangs werd de 98e licentie van het consignatie-programma van Maat-Ontwerp verkocht.

Een volledig administratiepakket voor consignatie en nieuwe artikelen.


uw administratie ordenen

Consignatie uitleg

Ons software pakket voor (kleding)winkels die werken met consignatie, dit zijn meestal de tweedehands kledingwinkels of een kunstgalerij sluit dus perfect aan op deze doelgroep. Wij hebben veel ervaring in deze branche omdat we er al meer dan 10 jaar werkzaam in zijn en meer dan 90 tweedehands winkels met onze consignatie software werken. Inbrengklanten zijn in de winkels klanten in het systeem en voor de kunstgalerij zijn dat de kunstenaars.

Het software systeem voor 2ehands kledingwinkels is geavanceerd maar zeer gebruiksvriendelijk. Alle in het pakket is erop gericht om het u zo makkelijk mogelijk te maken. 2e hands kleding of andere tweedehands artikelen op consignatie verkopen vergt veel inspanning en mede daardoor is het belangrijk om hier in te investeren. Dit is voor elke winkel mogelijk met ons systeem.

Wat zegt Wikipedia over consignatie ....

Een (ver)koopwinkel is een fysieke (in tegenstelling tot online) winkel waar klanten tweedehandse of nieuwe artikelen ter verkoop aan kunnen bieden. Dit soort winkels is enigszins te vergelijken met de ouderwetse lommerds. Het verschil is, dat goederen eigendom blijven van de inbrenger totdat een artikel is verkocht. Dit heet consignatie verkoop. De uitbater van de winkel neemt de artikelen in en biedt ze ter verkoop aan via advertentiesites. De winkel kan exclusief op een bepaald platform opereren, maar kan er evengoed voor kiezen de waren op meerdere advertentiesites aan te bieden. De innemende winkelier fotografeert de artikelen, maakt er een beschrijving van en bepaalt de verkoopprijs in overleg met de klant. In tegenstelling tot een drop-off winkel is een (ver)koopwinkel een gewone winkel waar mensen binnen kunnen lopen en kopen zonder eerst een afspraak te maken of een bod/betaling te doen via internet. Artikelen worden grotendeels verkocht in de winkel en door de kopers meteen mee naar huis genomen. In ruil voor de geleverde diensten ontvangt de winkelier commissie. Deze kan bestaan uit een vast bedrag, een percentage van de verkoopprijs, of een combinatie daarvan.

Het verschil met een kunsthandel is dat een kunsthandel de werken meestal eerst zelf ingekocht heeft, terwijl een galerie vaak werken laat zien die nog in eigendom zijn van de kunstenaars die zij vertegenwoordigt. Kunstenaars geven hun werk aan de galerie 'in consignatie'. Een kunsthandel vertoont meestal kunstwerken van meerdere verschillende (vaak al overleden) kunstenaars in dezelfde ruimte, terwijl een galerie in de regel 'monografische tentoonstellingen' maakt (=over één onderwerp of over één persoon), ook wel thematentoonstelling respectievelijk solotentoonstelling genoemd.

Het deel van de verkoopprijs voor de klant wordt automatisch berekend en zo ook de btw die over het deel van de verkoop - de consignatie moet worden betaald. (de consignatie BTW). Voor het berekenen van de consignatie BTW bestaan twee methoden die zijn goed gekeurd door de belastingdienst. Beide methoden kunnen worden gebruikt.